AKP'li Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Şam ile İstihbarat Örgütleri Aracılığıyla Görüşüyoruz

TAKİP ET

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şam yönetimiyle görüşmelerin istihbarat örgütleri aracılığıyla devam ettiğini söyledi.

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında söz aldı. Çavuşoğlu, Suriye ile ilişkilerin normalleşmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Suriye'de rejim gerçekçi davranırsa, terörle mücadele; siyasi süreç ve Suriyelilerin dönüşü konularında birlikte çalışmaya hazırız. Aksi zaten düşünülemez. PKK/PYD/YPG'nin Suriye ve Irak'ta barınmasına izin vermeyiz, kim ne derse desin gereğini yaparız, muhataplarımız sessiz kalırsa kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Türkiye'nin haklı davasında birlikte hareket edelim. AİHM verdiği kararlar siyasidir. Türkiye'ye gelince baskı yapılıyor. Biz bu çifte standarttan bahsediyoruz, aynısı neden Yunanistan'a da yapılmıyor. AİHM'i biz ikiyüzlü ve kararlarının siyasi olduğunu kapalı toplantılarda da söylüyoruz"

"Küresel sistem yeniden inşa süresine girdi. Zorluklara karşı daha dirençli olduk. Enğ alanında attığımız tarihi adımlar ülkemizi bu zor günlerde merkezi aktörlerden birisi yaptı. Savunma sanayi alanında başarılarımız caydırıcı gücümüzü artırıyor. Birçok ülke bizimle Afrika'da iş birliği yapmak istediğini söyledi. Türkiye'nin Afrika'da önemli bir aktör olduğunun göstergesi olduğu için söylüyorum. Latin Amerika'nın da istikrarına katkı sağlıyoruz."

"Bir Avrupalı güç olarak. AB ile ilişkilerimizi de stratejik bir yaklaşımla sürdürmek istiyoruz."

...

 

çavuşoğlu Mevlüt Çavuşoğlu beşer esad esed suriye suriyeli sığınmacılar