AKP'li Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Suriyeli Muhaliflerle Görüştü

TAKİP ET

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli Muhaliflerle yaptığı görüşmede AKP iktidarının Suriye muhalefetine ve halkına verdiği desteği yineledi.

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki son gelişmeleri görüşmek üzere Ankara'da Suriyeli muhalif yetkilileri ağırladı.

Çavuşoğlu ile görüşmeye Suriye Muhalefet Koalisyonu Başkanı Salem el-Meslet, Suriye Müzakere Komisyonu Başkanı Badr Jamous ve geçici hükümetin başbakanı Abdulrahman Mustafa katıldı.

Çavuşoğlu görüşmeye ilişkin attığı tweet'te, "Suriye ile ilgili son gelişmeler ele alındı. BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı Kararı uyarınca Suriye muhalefetine ve Suriye halkına desteğimizi yineledik." ifadelerini kullandı

Kremlin rejiminin Türkiye ile Suriye rejimi arasında bir diyalog kanalı açmaya yönelik uzun süredir devam eden çabası, geçen yıl Türkiye, Rusya ve Suriye rejimi savunma bakanları ve istihbarat şeflerinin 28 Aralık'ta Moskova'da bir araya gelmesiyle başlamıştı. 

Cumartesi günü Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye rejimi ile ikinci görüşmesinin Ocak ortasında yapılabileceğini duyurmuştu.

Lavrov ile geçtiğimiz günlerde yaptığı telefon görüşmesine ilişkin Brezilya'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Lavrov'un kendisine üçlü bakanlar toplantısının ne zaman yapılacağını sorduğunu ve Ocak ayının ikinci yarısında yapılması konusunda mutabık kaldıklarını söylemişti. 

 

Mevlüt Çavuşoğlu suriye Şam muhalif suriyeliler