AKP'li Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Zelensky'nin Barış Planını Destekliyoruz

TAKİP ET

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Afrika'daki ziyaretinde İşgalci Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa dair bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy 10 noktalı bir barış planı önerdi. Biz Türkiye olarak bu planı destekliyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Afrika'daki ziyaretinde İşgalci Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa dair bir açıklama yaptı. AKP'li Çavuşoğlu, Türkiye'nin kalıcı bir barış ve karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu, "Tabii ki hedefimiz kalıcı bir barış ve karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm. Biz bu savaşın müzakere masasında sona ereceğine inanıyoruz. Bu ne kadar erken olursa o kadar iyi." dedi. Çavuşoğlu sonra şu ifadeleri kullandı:

"Ama yeni parametreler ve gerçekler var. Rusya, şu an müzakerelere hazır olduğunu ifade ediyor. (Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir) Zelenskiy ise 10 noktalı bir barış planı önerdi. Biz Türkiye olarak bu planı destekliyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz." 

Türkiye olarak Ukrayna'nın planını desteklediklerini ve çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çavuşoğlu, savaşa rağmen diplomasinin sonuçlarını gördüklerini söyledi.

Birçok boyutta görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Biz her iki tarafla da bir etkileşim ve angajman içindeyiz. Bu savaşa bir an önce son vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu rusya ukrayna müzakere savaş zelenski barış planı