AKP'li Elitaş'tan Ramazan Pidesi Zammı Yorumu: Pide Hemen Bayatlar, Ekmek Bayatlamaz

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Ramazan pidesinin

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ramazan pidesine gelen zamma ilişkin tartışmalara tanık oldu. 

Genel Kurul'da konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Nisan ayında Ramazan ayının geleceğini hatırlatarak "330 gram sade pide kaç lira olacak? Sayın Elitaş'a sordum. Bilmiyor. Bilmeyebilir, ben de bugün öğrendim ama üzüldüm. 6 lira, daha şimdi o da artmazsa. Üstünde yumurta yok, susam yok sayın Elitaş" diyerek AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a seslendi.

"Bu Millet Nasıl İftar Yapacak?"

Bu sırada araya giren Ömer Fethi Gürer, sade pidenin 6 lira olduğunu, yumurtalı pidenin 8 liradan satıldığını söyledi. "Bu millet nasıl oruç tutup iftar yapacak?" diye soran Engin Altay, "Ya Allah aşkına şu milletin hâline biraz bakın. 5 kişilik bir aile, 6 kişilik bir aile 24 saat içinde eve en az 8 tane pide alacak" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın fitreyle de oynandığını belirterek "Fitreyi de sadece 40 lira yaptılar, normalde 2020’yi baz alınca 55 lira olması lazımdı" demesi üzerine Engin Altay, "Evet. Nasıl olacak? Her vakit yüce dinimizin kutsal değerlerini siyasi toplantılarınızda özellikle Sayın Erdoğan gündeme getiriyor. Nasıl olacak Sayın Erdoğan? Bakın, Meclis’ten sesleniyorum: Ramazan geliyor Yumurta yok, susam yok, sade pide 6 lira. Allah'tan korkun diyorum, başka da bir şey demiyorum ya" ifadelerini kullandı.

"Pek Pide Almıyorum"—"Tabii Sizin Katığınız Fazla"

Söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, pide fiyatlarını bilmediğini belirterek "Ramazan’da da normal zamanda da pek pide almıyorum ama gerçekten"dedi. Bunun üzerine araya giren İYİ Partili Erhan Usta, "Tabii, sizin katığınız fazla" dedi.

"Pide Hemen Bayatlar"

Elitaş bunun üzerine "Ya şimdi, Allah aşkına yapmayın. Mübarek Ramazan’a girerken vatandaşın söylemlerini doğru kabul etmek şiardandır. Yani bu anlamda, pide hemen bayatlayan bir üründür biliyorsunuz, somun ekmek hemen bayatlamaz" diye konuştu.

Ramazan Pidesi Küçültüldü ve Zamlandı


İBB Ramazan Pidesini Yarı Fiyatından Satacak

mustafa elitaş engin altay erhan usta ömer fethi gürer ramazan pidesi ekmek hemen bayatlar