AKP'li Enerji Bakanı Karadeniz'deki Doğalgazın 'Birazcık' Gecikeceğini Söyledi

TAKİP ET

AKP'li Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Erdoğan'ın müjdesini verdiği Karadeniz doğalgazının, belirtilen tarihe yetiştirilemeyeceğini açıkladı.

AKP'li Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Erdoğan’ın müjdesini verdiği Karadeniz doğalgazının, belirtilen tarihe yetiştirilemeyeceğini açıkladı.

Dönmez, doğalgazın ne zaman devreye alınacağına dair sorulara cevap verirken, “Çok değil, bir miktar gecikme olabilir.” ifadelerini kullandı. Bakan, gecikmenin sebebi olarak çalışanların bir kısmının deprem bölgesinde bulunması ve aileleriyle ilgilenmesini sundu.

Dönmez, çalışanların bir kısmının geri dönmeye başladığını, ancak bu durumun biraz etkileyeceğini ve bölgeye giderek durumu değerlendireceklerini belirtti.

Doğalgazın devreye alınması nisan ayına kadar sürebileceğini söyleyen AKP'li Enerji Bakanı ayrıca, İşgalci Rusya ile müşterek tesis edilecek doğalgaz ticaret merkezine dönük çalışmaların devam ettiğini ve hedeflerinin bir yıl içerisinde orayı tam işler hale getirmek olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin enerji altyapısına verdiği hasarı gidermeye odaklandıklarını belirten Dönmez, ayrıca birkaç kanunda değişiklik ihtiyacı olduğunu ve bu değişikliklerin önümüzdeki günlerde Meclis gündemine geleceğini belirtti. 

fatih dönmez recep Tayyip Erdoğan karadeniz doğal gaz doğalgaz gecikme