AKP'li Eski Vekil: 15 Temmuz Raporunun Yayımlanmasına Mustafa Elitaş Engel Oldu, Her Seferinde Devreye Girdi

TAKİP ET

İsmail Saymaz'a konuşan AKP'li eski milletvekili, 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapora ilişkin dikkat çekici bilgiler verdi.

Halk TV'deki köşesinde halen AKP'li olan eski bir milletvekiliyle yaptığı görüşmeyi kaleme alan gazeteci İsmail Saymaz, söz konusu milletvekilinin TBMM'deki 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapor için "TBMM'nin en iyi raporlarındandır" dediğini ve "AKP'nin lehineydi. FETÖ'nün AKP'nin çok daha öncesinden beri süregelen bir örgütlenme olduğu ortaya kondu" diye devam ettiğini aktardı.

"Elitaş Her Seferinde Devreye Girdi"

İsmail Saymaz'ın "O halde neden yayımlanmadı?" şeklindeki sorusuna yanıt veren AKP'li vekil, "Komisyonun bir evresinde Elitaş devreye girdi. Özel çaba sarf etti raporun yayınlanmaması için. Meclis başkanına baskı yaptı. Reşat Petek, yayınlanması gerektiğine dair ısrar etmesine rağmen Elitaş her seferinde devreye girdi" dedi.

Buna gerekçe olarak hiçbir neden söylenmediğini belirten vekil, komisyon üyesi AKP'li bir milletvekilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşarak "Raporun yayınlanmasını engellemeye çalışıyorlar. Lütfen, yayınlansın" şeklinde mesaj gönderdiğini belirterek "Cumhurbaşkanı da ikna edildi. Rapor kadük oldu" dedi.

Elitaş Raporun Yayımlanmasını Neden Engelledi?

Elitaş'ın raporun yayımlanmasını neden engellediğine yönelik soruya ise AKP'li eski milletvekili şu yanıtı verdi:

"Elitaş, Kayseri'de FETÖ'cüleri karakoldan, savcının elinden alan bir adam. Epey bir FETÖ'cü kurtardı. Bu rapor, FETÖ'nün ipliğini A'dan Z'ye pazara çıkarıyordu. Bu adam özel çaba gösterdi. Altını çiziyorum. Cumhurbaşkanını da ikna etti."

akpli akp grup başkanvekili mustafa elitaş 15 temmuz raporunun yayımlanmasına mustafa elitaş engel oldu her seferinde devreye girdi