AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Dünya Bankası ile 5 Yıllık Ekonomik İşbirliği Yürürlüğe Girdi

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Dünya Bankası ile işbirliğini açıkladı.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile yürütülen işbirliği kapsamında gelecek 5 yıllık döneme ilişkin mali işbirliği programı oluşturulduğunu kaydetti. Şimşek şu ifadeleri kullandı: 

"Dünya Bankası'nın ilk 3 yıl içinde ülkemize ilave 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağı Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı, Bankanın İcra Direktörleri Kurulunda görüşülerek yürürlüğe girdi"

Şimşek aynı zamanda Dünya Bankası ile yürütülen işbirliği çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Dünya Bankası'ndan 1,5 milyar dolarlık finansman temin edildiğini söyleyen Şimşek, bu kaynağın Türkiye'nin enerji ve arz güvenliğinin sağlanması ve işletmelerin yeşil dönüşüm sürecinin desteklenmesi için kullanılacağını ifade etti. 

Şimşek şimdi de 2024-2028 yıllarını kapsayan önemli bir mali programa imza atıldığını aktararak şu ifadeleri kullandı: 

"Dünya Bankası ile yürüttüğümüz güçlü işbirliği kapsamında gelecek 5 yıllık döneme ilişkin mali işbirliği programı oluşturuldu. Dünya Bankası'nın ilk üç yıl içinde ülkemize ilave 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağı Ülke İşbirliği Çerçevesi (Country Partnership Framework-CPF) Programı, Bankanın İcra Direktörleri Kurulunda görüşülerek yürürlüğe girdi"

mehmet şimşek dünya bankası mali program hazine ve maliye bakanı işbirliği world bank