AKP'li İbrahim Aydemir, Kürtçü-Şeriatçı HÜDA-PAR'ı Övmelere Doyamadı

TAKİP ET

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Şeriatçı-Kürtçü HÜDA-PAR'ı övmelere doyamadı.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı Duran Kalkan'ın, 2023 seçimlerine yönelik sözlerini içeren videoyu izlettikten sonra açıklamalarda bulundu.

Aydemir, Terörist Kalkan'ın video kaydında Millet İttifakı'na destek verdiğini ifade etti. Kalkan'ın sözlerindeki, "Bugüne kadar AKP ile MHP iktidarına en büyük zararı biz verdik." ifadesini aktaran Aydemir, bunun Kürtçü PKK'lıları, bölücüleri ve terörün cenderesine düşüren kişileri kastettiğini belirtti.

Aydemir, Kürtçü terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin tamamının Millet İttifakı'nı desteklediğine dair iddialarda bulundu. Millet İttifakı'nın paydaşlarının bu duruma eleştiri getirmediğini iddia eden Aydemir, PKK'yı eleştirmeyen Millet İttifakı'nın partner olarak gördüğünü savundu. Aydemir, Cumhur İttifakı'nın yanında olan milletin devletinin, liderinin yanında olacağını belirtti.

Aydemir, Millet İttifakı'nın yalanla iftirayla yürüyen siyasi bir yapı olduğunu ve bu yapının Türk milletine hiçbir faydası olmadığını iddia etti. Aydemir, seçimlere 62 gün kala, herkesin evlatlarının yeniden terörle muhatap olmasını mı istediğini, yoksa ülkenin gelişmesine, kalkınmasına ön açacak girişimlerin yanında mı olması gerektiğini düşünmesi gerektiğini ifade etti.

"Onlar da PKK'yı eleştirmiyorlar, PKK'yı adeta partner olarak görüyorlar. Buradan ders çıkarmamız gerekmez mi? On binlerce insanımızın kanında parmağı olan, böylesine imansız bir terörist yapı sizi destekleyecek ve bu millet de bunu göre göre sizin arkanızda duracak öyle mi? Olmayacak, göreceksiniz. Bu millet ferasetiyle basiretiyle devletinin, liderinin yanında olacak. Cumhur İttifakı'nın yanında olacak. Seçime 62 gün var. Herkes başını ellerinin arasına alarak şunu düşünmeli: Evlatlarımızın yeniden terörle muhatap olmasını mı istiyoruz yoksa ülkenin gelişmesine, kalkınmasına ön açacak girişimlerin yanında mı olmalıyız?"

Aydemir, Şeriatçı-Kürtçü HÜDA PAR'a yönelik gelen yorumları eleştirdi:

"HÜDA PAR, Türk bayraklarının altında miting yapıyor. HÜDA PAR'ı PKK tarif ediyor; 'Kürdistan özgürlük hareketimizin önüne çıkan engel.' diyor. Onun ötesine niye bakıyoruz, bunu ötesi yok ki. Bu milletin düşmanı, HÜDA PAR'ın baş düşmanları olduğunu söylüyor. Öyleyse 'HÜDA PAR bu milletin yanındadır.

ibrahim aydemir akp hüdapar pkk