AKP'li İçişleri Bakanı Soylu'nun Yardımcısı İBB'den Burs Alan AKP'lileri Savundu

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yardımcısı Mehmet Ersoy, İBB'den yüklü miktarda burs aldığı ortaya çıkan AKP'li isimleri savundu.

AKP yönetimindeki İBB’den AKP’li Betül Sayan Kaya, Rabia Kalender İlhan ve Ravza Kavakçı gibi isimlerin yüklü miktarlarda burs aldıkları ortaya çıkmıştı.

İBB yönetimi yapılan usulsüzlüklerle ilgili suç duyurusunda bulunurken; alınan ücretlerin tahsili için de işlem başlattı.


"İtibar Suikasti"


AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yardımcısı Mehmet Ersoy ise sosyal medyadan İBB'den bursa alan AKP’li isimlere destek verdi.

Ersoy paylaşımında, “İBB’den binlerce öğrenci burs alıyor ama iki kadın itibar suikastine uğruyor. Burada suç, burslu okumak mı, siyasetçi olmak mı? Yoksa Betül Sayan Kaya’a kişisel bilgilerini ifşa ederek ahlaksızca saldırmanızın nedeni karda kışta yediğinizin balığın kılçığını boğazınıza tıkaması mı?” ifadelerini kullandı.

Eski AKP milletvekili olan Mehmet Ersoy'un devlet bir bürokrat olmasına rağmen AKP'li isimlerin usulsüzlüklerini bu şekilde savunması dikkat çekti.

 

mehmet ersoy içişleri bakanı süleyman soylu akp ibbden burs ibbde usulsüzlük Ravza Kavakcı Kan Fatma Betül Sayan Kaya rabia ilhan kalender