AKP'li İçişleri Bakanı Yerlikaya Kilise Saldırısıyla İlgili Açıklama Yaptı: Zanlıların Her İkisi de Yabancı Uyruklu

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı açıklamada kilise saldırganı IŞİD mensuplarının her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. 

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gün boyu Emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı.  Saat 22.00'da belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı. Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklu, DAEŞ'li olduklarını değerlendiriyoruz."

"Kilisede işlenen cinayetle ilgili zanlıların ifadesi alınacak, olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacak."

Konuşmasının devamında ülkenin huzurunu bozmaya çalışan, teröristlerin ve terörist destekçilerine göz açtırmayacaklarını dile getiren AKP'li Bakan Yerlikaya terörün her türlüsüyle mücadele edileceğini ifade etti.  

Aynı zamanda Bakan Yerlikaya, şeriatçı terör örgütü IŞİD' e yönelik 1 Haziran 2023'ten bu yana 1046 operasyon yapılıp, 2086 gözaltı olduğunu:  529 tutuklu, 404 adli kontrol karaı alındığını aktardı. 

 

 

ali yerlikaya akp santa maria kilisesi istanbul işıd şeriatçı terör örgütü