AKP'li Koca: "Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi"nin Hayata Geçirilmesi Son Derece Önemli

TAKİP ET

AKP'li Bakan Koca "Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi" kurulacağını açıkladı.

AKP'li Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, UMKE Medikal Kurtarma'yı diğer Türk devletlerine de taşımak üzere, "Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi" adı altında adım attıklarını açıkladı.

AKP'li Koca ayrıca, her Türk devletinden gelen temsilcilerin katıldığı Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi’nin ilk eğitimlerinin UMKE’nin Urla’daki tesislerinde yapılacağını ifade etti. 

"Türk Devletlerinin Yoğun Katılımı Var"

Özbekistan Semerkant kentinde düzenlenen Türkiye- Özbekistan Sağlık İş Forumu sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, “Bugün başlayan Özbekistan - Türkiye Sağlık İş Forumu, özellikle Türk devletlerinin yoğun katılımıyla başladı ve sağlıkla ilgili hem sağlık turizmi hem sağlık, tıbbi cihaz alanında üretim, ilaç dahil olmak üzere bilgi sistemleriyle birlikte karşılıklı işbirliğinin yapıldığı bir forum olarak düzenlendi. 1000’e yakın katılımcının olduğu bir forum bu, yoğun bir katılım var" ifadelerini kullandı.

Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi


AKP'li Koca ayrıca, her Türk devletinden gelen temsilcilerin katıldığı Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi’nin kurulmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bizim bir UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma) yapımız var biliyorsunuz. UMKE Medikal Kurtarmayı Türk devletlerine de taşımak üzere, orada da bu yapıyı kurmak üzere de bir adım attık. ‘Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi’ ve bununla ilgili de her ülkeden temsilcilerle birlikte ilk eğitimini de Türkiye'de Urla'daki tesislerimizde yapıyor olacağız. Bu özellikle devletler arasında, Türki devletler arasında UMKE'nin her ülkede kuruluyor olması, ‘Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi’ olarak bundan sonraki süreçte organizasyonun yapılıyor olması Allah göstermesin, olabilecek felaketlerde her zaman için aktif olan bir yapıyı bu ülkelerde de oluşturmak üzere bir çaba içindeyiz. Eğitimle de dediğim gibi tarihi de belirlendi. Urla'da UMKE merkezimiz tarafından, yetkililerimiz tarafından bu eğitimler veriliyor olacak."

Türk dünyası Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Sağlık fahrettin koca sağlık bakanı sağlık Arama Kurtarma Türk Dünyası