AKP'li Konya BB Başkanı 'Ol' Dedi Oldurdu: Simit Fiyatları Uğur İbrahim Altay'ın 'İtirazı' Sonucu İndirildi

TAKİP ET

Konya'da 5 liradan satılan simit ve poğaçanın fiyatı 7 liraya yükseldi. AKP'li Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, daha sonra geri alınan zamma tepki gösterdi. Bunun üzerine zam geri alındı.

Konya'da 5 liradan satılan simit ve poğaçanın fiyatı 7 liraya yükseldi. AKP'li Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, daha sonra geri alınan zamma tepki gösterdi.

Fırıncılar, artan girdi maliyetleri nedeniyle simit ve poğaça fiyatlarını artırma kararı aldı. Yapılan zam sonrası 5 liradan satılan sade simidin fiyatı 7 liraya yükseldi. Ayrıca yağlı simitin fiyatı 13 liraya, duble bulgur simitin fiyatı 9 liraya, sütlü simidin fiyatı da 10 liraya yükseldi. Sade poğaçanın fiyatı 7 liraya, dolmalı poğaçanın fiyatı ise 9 liraya yükseldi.

Altay, simit fiyat artışını zamansız ve asılsız bulduğunu belirterek, sosyal medya hesabından kararı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Simit fiyatlarına yapılan zamların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği konusunda hemşehrilerim ile hemfikirim. Bugün birlik beraberlik günüdür."

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak, tepkiler üzerine simit zammına ara verildiğini belirtti. Karabacak, "Esnafımız ve Konya Fırıncılar, Pide ve Simit Odası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda simite yapılan zammı askıya aldığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça da, "Sosyal medyada Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'ın sesini duyduk. Biz de zamansız olduğunu düşünerek bu zammı ileri bir tarihe erteleme kararı aldık."

konya büyükşehir belediyesi uğur ibrahim altay simit Zam