AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi Hafızlık Yarışması İçin 1,5 Milyon TL Harcadı

TAKİP ET

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hafızlık yarışması için 1 milyon 575 bin lira harcadığı ortaya çıktı.

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması için 1 milyon 575 bin lira harcadı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla Konya Sultan Selim Camii Meydanı'nda düzenlenen yarışmanın organizasyonu için Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Eylül'de bir ihaleye çıkıldı. AKP'li Başkan Uğur İbrahim Altay'ın yönetimindeki belediyenin 1 milyon 800 bin lira yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihaleyi Konya Sanat Kültür ve Spor Faaliyetleri adlı şirketle 28 Eylül günü 1 milyon 575 bin lira bedelle sözleşme imzalandı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre ihaleyle düzenlenen organizasyon kapsamında yarışmacılar için dört ya da beş yıldızlı otellerde çift kişilik, 10 jüri üyesi için ise beş yıldızlı bir otelde tek kişilik odalar tutuldu.

7 gün boyunca yarışmacılar ve jüriye 120 kişilik öğle yemeği verildi. Bir adet de VIP minibüs kiralandı. Ayrıca jüri ve davetli protokol için kristal plaket hazırlandı. Bu plaketler kadife kaplamalı kutular ile sunuldu.

10 kişilik jüri heyetine kişi başı 15 bin lira ödeme yapılırken hafızlık yarışmasının birincisine 75 bin lira, ikincisine 60 bin lira, üçüncüsüne ise 50 bin lira ödül verildi.

akpli akp konya büyükşehir belediyesi hafızlık yarışması için 1 5 milyon lira türk lirası