AKP'li Kurtulmuş'tan Fatura Açıklaması: Ağır Oldu Farkındayız Ama Zorunlu Bir Durumdu

TAKİP ET

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş vatandaşları isyan ettiren faturalarla ilgili konuştu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, vatandaşların belini büken ve isyan ettiren faturalarla ilgili olarak "Ağır bir fatura oldu, bunun farkındayız ama zorunlu, kaçınılmaz bir durumdu"  ifadelerini kullandı. 

Dünya gazetesinden Maruf Buzcugil ve Canan Sarıkaya'nın sorularını yanıtlayan AKP'li Kurtulmuş, vatandaşları isyan ettiren faturalara ilişkin konuştu.

"Bir taraftan da doğalgaz fiyatlarının 4'te üçünü, elektrik faturalarının yarısını devlet ödedi." diyen AKP'li Kurtulmuş bunun hazineye getirdiği yükü ileri sürerek faturaların kaçınılmaz, zorunlu olarak yüksek geldiğini söyledi.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İlk planda yüksek enflasyon ortaya çıkınca asgari ücret ve memur ve emeklilerin ücretlerinde iyileştirmeler yapıldı. Temmuz ayında yeniden gözden geçirilecek. Bir taraftan da doğalgaz fiyatlarının 4'te üçünü, elektrik faturalarının yarısını devlet ödedi. Bunun hazineye getirdiği olağanüstü bir yük var. Bu zam maalesef 1 Ocak itibariyle vatandaşımıza yansıdı. Ağır bir fatura oldu, bunun farkındayız ama zorunlu, kaçınılmaz bir durumdu."

numan kurtulmuş faturalar elektrik faturası doğalgaz faturası hazine enflasyon asgari ücret