AKP'li Mahir Ünal: Türkçe'nin Düşünce Üretebilmesi Mümkün Değildir, Cumhuriyet Dilimizi Yok Etti

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkçeyi ve Cumhuriyeti hedef aldı.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal “Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir." ifadelerini kullandı.

Aynı konuşmada hem Cumhuriyet'e hem Türk diline düşmanlık yaparak Türk düşmanlığında oldukça ileri giden Ünal, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi MAO’nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir." ifadelerini kullandı. 

Cemil Meriç’in kaleme aldığı ‘Bu Ülke’ adlı kitaptan alıntılar yaparak gençlere seslenen Mahir Ünal, “Bugün konuştuğumuz Türkçe’nin düşünce üretebilmesi mümkün değildir. Bugün konuştuğumuz Türkçe ile bir düşünce üretemeyiz sadece ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz, konuşma ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Mesela melül, mahsun, inkisar, keder, hüzün, buhran bunların hepsini tek bir kelimeyle ifade ediyoruz; stresliyim” şeklinde konuşarak bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunu gösterdi.