AKP'li Maliye Bakanı Nebati: Ülkemiz Güçlü Büyüme Performansını Sürdürmektedir

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) 3'üncü yıl programında konuştu.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) 3’üncü yıl programında konuştu. Nebati, "Türkiye, 2021 yılında yüzde 11,4 oranında büyüyerek, G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke oldu. Küresel ekonomide resesyonun konuşulduğu 2022 yılındaysa ülkemiz, hayata geçirdiğimiz pro-aktif ve üretimi artırıcı uygulamalarla, güçlü büyüme performansını sürdürmektedir. KGF paketi ile KOBİ’ler başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren işletmelerimize yaklaşık 250 milyar lira kredi hacmi sunuyoruz. Ayrıca, BES ile beraber Otomatik Katılım Sistemi katılımcı sayımızı 15 milyon seviyesine, fon büyüklüğümüz ise yaklaşık 420 milyar liraya ulaşmıştır. 1 trilyon liralık fon büyüklüğü hedefimize de her geçen gün emin adımlarla yaklaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. 

Nebati, küresel ekonomide yüksek enerji ve emtia fiyatları da dahil olmak üzere birçok sorun olduğunu söyledi. Tedarik zincirlerindeki aksamalardan kaynaklanan sorunlara kalıcı bir çözüm bulunmadığını söyledi.

Nebati, dünyanın dört bir yanından esen kuvvetli rüzgarlara rağmen çalışmalarını büyük bir emek ve özveriyle sürdürdüklerini söyledi. Bunu yaparak Türkiye'nin daha güçlü bir temel üzerinde büyümesine katkıda bulunduklarını ve vatandaşlara her bakımdan daha güvenli yarınlar sunduklarını anlattı.

 

nureddin nebati akp Hazine ve Maliye Bakanlığı g-20