AKP'li Mehmet Metiner: Yeni Bir Çözüm Süreci Başlayabilir

TAKİP ET

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde "Hedefimiz Kürtler" diyerek yeni bir dernek kurduğunu duyuran eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceğini söyledi.

"Demokrasi ve Birlik Derneği"nin kurulduğunu kısa bir süre önce duyuran Mehmet Metiner, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve eli kanlı Kürtçü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la birlikte yürütülen çözüm sürecinin yeniden başlatılabileceğini söyledi.

AKP'li Mehmet Metiner Dernek Kurdu: Hedefimiz Kürtler


Tigris Haber'den Mahsun Rençber'e konuşan Mehmet Metiner, "Evet yeni bir çözüm süreci başlayabilir ama PKK koşulsuz olarak silahlarını bırakması lazım. HDP de kendi siyasal gücüne güveniyorsa buyursun, fikirleri ile çıksın. Diyarbakır’da, Hakkâri’de yarışalım" ifadelerini kullandı.

"MHP'nin Hükümetimiz Üzerinde Hiçbir Tasarrufu Söz Konusu Değildir"

"AKP ile MHP ittifakı sonrası AKP içindeki Kürtlerin pasifize edildiği, MHP’nin engel olduğu" düşüncelerine ilişkin de konuşan Metiner, "MHP’nin hükümetimiz üzerinde hiçbir tasarrufu söz konusu değildir. Hiçbir telkini de söz konusu değildir. MHP bizimle hükümet pazarlığı yapan bir parti değildir. AKP'nin MHP ile yaptığı ittifak bir pazarlık ittifakı değil. Dolayısıyla birilerinin hükümette bulunmasında MHP’nin ne bir telkini nede engelleyici bir rolü yoktur. Bunlar dedikodudan ibaret. AKP MHP ittifakının bölgede niye olumsuz bir etki yarattığını anlayabilmiş değilim" dedi.

mehmet metiner yeni bir çözüm süreci başlayabilir mhp hükümetimiz üzerinde hiçbir tasarrufu söz konusu değildir kürt