AKP'li Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanı Erkan'la İlgili Haber Servis Ettiği İddia Edildi: Bakanlık İddiaları Yalanladı

TAKİP ET

Odatv, Mehmet Şimşek grubunun Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'la ilgili haber servis ettiğini iddia etti. Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu haberi yalanladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Odatv'nin haberini yalanladı. 

Odatv'nin yaptığı bir haberde, AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası görevine getirdiği Hafize Gaye Erkan ile arasındaki ipler daha sonra kopmaya başladı. 

Odatv'nin haberine göre, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Mehmet Şimşek'ten habersiz bir şekilde Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a söyleşi verdi. Söz konusu söyleşide Erkan'ın şu sözleri gündem olmuştu: 

“İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” 

Bu olayın ardından gündemden düşmeyen Erkan daha sonra bir Merkez Bankası çalışanını babasının işten attırdığı iddialarıyla gözleri yeniden üstüne çekmişti. 

Rasim Ozan Kütahyalı ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda AKP'li Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan ile arasının açıldığını, yerine ise Cevdet Akçay'ın göreve getirilmek istendiğini öne sürdü. 

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: 

"Hafize Gaye Erkan ve babası Erol Erkan hakkındaki CİMER şikayetinin içeriği eğer doğruysa -ki MB’den arkadaşlar doğru diyorlar- ortada Erkan Ailesi adına çok büyük bir güç zehirlenmesi var demektir. Erol Erkan, resmî yetkisi olmadığı halde bir “De Facto Başkan” konumuna gelmiş…

Diğer yandan Merkez Bankası içinde bir süredir şiddeti artarak süren Hafize Gaye-Cevdet Akçay kavgasında da taraf olmak istemiyorum. MB içindeki kavgada taraf olmak yanlış… Ben Cevdet Akçay’ı çok takdir ederdim ama MB Başkan Yardımcılığı vazifesine talip olunca saygım kalmadı.”

Aynı zamanda haberlerin, Mehmet Şimşek grubu tarafından basına servis edildiği iddia edildi. Odatv, söz konusu haberde Gaye Erkan cephesinden de bazı haberlerin servis edildiğini belirtti. 

BirGün, Sözcü gibi birçok haber kanalında haberlerin servis edildiği iddialarda yer alırken Hazine ve Maliye Bakanlığı, X hesabından yaptığı açıklamada tüm haberleri yalanladı. 

Şu ifadeler yer aldı: 

"Odatv'de yer alan, Mehmet Şimşek -Gaye Erkan krizi üst başlığı ile;" Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor" şeklindeki iki ayrı iddia son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masa başı uydurmadır. 

Kurumları bu tarz ithamlar ve töhmet altında bırakan dedikoduları şiddetle kınıyoruz. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 

 

hazine ve maliye bakanlığı merkez bankası gaye erkan hafize gaye erkan