AKP'li Metin Külünk: Gıda Baronu Kirli Elini Ülkemizin Üstünden Çek

TAKİP ET

AKP'li Metin Külünk, "gizli gıda baronlarıyla" kavga ediyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başarısız yönetiminde Türkiye, tarihinin en derin ekonomik buhranlarından biri ile karşı karşıya. Yurdun her köşesinde ekmek, yağ ya da herhangi bir "ucuz" ürün için vatandaşlar kuyruğa girmek zorunda kalıyor. 

TÜİK'in Şubat ayı tüketici enflasyonunu yıllık bazda yüzde 54,44 olarak açıkladı. ENAGrup ise yıllık enflasyonu yüzde 123,80 olarak açıkladı.

TÜİK ve ENAGrup Enflasyon Rakamlarını Açıkladı


Ukrayna'yı işgale kalkışan Rusya'nın Türkiye'ye yağ taşıyan gemilerin Azak Denizi'nden çıkışına izin vermemesi ve yağ fiyatlarının artacağı söylentisi üzerine marketlerde izdiham oluşmuştu. Vatandaşlar hükümete ve ülkedeki mevcut tedarik sistemine güven duymuyor. Ancak hükümet mensupları çözüm üretmek yerine "yel değirmenleriyle dövüşmekle" meşgul.

AKP'li Metin Külünk resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımlarında "Ayçiçek fabrikalarının gizli sahibi ülkemizdeki gıda baronu kirli elini ülkemizin üstünden çek. Milletimize yağ üzerinden operasyon çeken hangi zincir sahibi baron ise üzerine gidilmeli ve adalete hesabını vermelidir. Bu baronlara acımak milletimize haksızlık olacaktır" ifadelerini kullandı.

metin külünk don kişot gizli gıda baronu akp ayçiçek yağı