AKP'li Metin Külünk'ten Göçmen Çıkışı: Geri Kabul Anlaşması İptal Edilmeli

TAKİP ET

AKP'li Metin Külünk göçmen sorununa dikkat çekti.

AKP'li Metin Külünk kaçak göçmen konusuna değindi. "Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir."  diyen Külünk, Geri Kabul Antlaşması'nın iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

 Avrupa'ya geçmek isteyen kaçak göçmenler için bariyer haline gelen Türkiye'de gün be gün göçmen sayısı artıyor. AB ile imzalanan Geri Kabul Antlaşması ise Türkiye'nin göçmen cenneti olmasına yer açıyor. 

Sığınmacıların varlığının Türkiye'yi tehdit ettiğini söyleyen Külünk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Düzensiz göçler bize bir silah olarak dönmek üzere. Dikkat etmek zorundayız."

"Şimdi de hedefleri aynı ve bunu Anadolu’muzu düzensiz göçler ile zayıflatmak, Ortadoğululaştırmak, sosyal dokumuzu bozmak ve haritadan silmek istiyorlar."

"Ardından da sosyolojik olarak toplumun demografik yapısını bozarak bu topraklardaki Milat’tan önceye dayanan varlığımızı tüketerek arkasından da Almanya’yı tasfiye etmenin yolunu açmak istiyorlar."

"Birlikte küresel ölçekte güçlü olacağız ancak bu kardeşlerimizin Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığını riske edecek göç politikalarıyla Anadolu’ya sıkıştırılmasına da müsaade edemeyiz."

 

Külünk AB ile imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nın iptali için de çağrıda bulundu. Külünk: 

 "Sosyolojik depremin önemli fay hatlarından birisi de Suriye’li göçmenlerin neredeyse yerleşik düzene geçişi ve sosyal dokumuzu parçalama sürecine girişidir. Türkiye Avrupa’nın Göçmen Parkı değildir. Geri Kabul Anlaşması iptal edilmelidir. Suriye’li kardeşlerimizin Avrupa’ya geçişlerini engelleyecek her adımdan vazgeçmeliyiz"

metin külünk akp kaçak göçmen geri kabul anlaşması avrupa birliği suriyeli avrupa