AKP'li Metin Külünk'ten Yeni Öneri: Her Eve Din Görevlisi

TAKİP ET

AKP'li Metin Külünk, "her eve din görevlisi" önerisinde bulundu.

Sosyal medya hesabından yayımladığı video ile açıklama yapan AKP'li eski Milletvekili Metin Külünk, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerin dikkatini toplayacağı, neşeyle gideceği bir pedagojik formasyonla veriyor musun?  Gidiyor musun,  'Anneler, babalar, biz geldik. Çocuklarınızı davet ediyoruz.'  Ya da önce 'Ailevi bir sıkıntınız var mı?' 'Var evladım, imam efendi, şöyle bir problemimiz var.' 

Bunun çözümü için muhtarla, kanaat önderleriyle harekete geçip adım attığınız zaman. 'Her evde bu caminin bir görevlisi var, hayatın her alanıyla ilgili' dedirtiyor muyuz? Dedirtmeliyiz.

 

Neden camilerin, derneklerin spor çalışmaları yok? Neden cami dernekleri caminin bulunduğu sokaklarda, sokak futbolu, voleybol ve basketbol turnuvası yaptırıyor dedirtmeyiz? Soruyorum, dijital üzerinden her bir insanın tek tek teslim alınmaya kalkışıldığı bu süreçte, biz tek tek insanın hayatına dokunacak çalışmalar yapmazsak nasıl bir bağ kuracağız? Camiyi bu anlamda tek tek herkesin yüreğine dokunması noktasında biz atmazsak nasıl bu küresel saldırılardan insanlarımızın yara almadan kurtulması için, insanlığa faydalı hale gelmesi için nasıl başaracağız bunu? Bunu yaparak."

Editörün notu: Metin Külünk'ün anlaşılmaz sözleri için okurlarımızdan özür dileriz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış bir insanın ana dilini konuşma kabiliyetini (ya da kabiliyetsizliğini) de olduğu gibi aktarmayı görev addediyoruz.

akpli metin külünk yeni öneri her eve din görevlisi