AKP'li Milletvekili Özşavlı, DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu'na Destek Çıktı

TAKİP ET

AKP'deki bölünme her geçen gün daha da ön plana çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde polis, Ankara, Kızılay, Sümer Sokak'ta bulunan Türk-Afrikalı vatandaşlar tarafından işletilen SAAB adlı restoranın tabelasına müdahale etmiş ve izinleri alınmış, vergisi ödenmekte olan tabela boyanmıştı.

Polisin Baskısı Altındaki SAAB'ın İşletmecileri TamgaTürk'e Konuştu


Polis hukuksuz olarak işletmeyi boşaltmak isterken olay yerine gelen DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile polis arasında tartışma çıkmış, polis Yeneroğlu'na hakaret etmişti.

Polis DEVA Partili Yeneroğlu'na: Ahlaksız Sensin Lan


Olayın ardından AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın ardından DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'na destek veren ikinci isim oldu.

"Milletvekiline Hakaret Kabul Edilemez"

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özşavlı, "Eğer ben orada olsaydım o polis memuruyla ne yaşanırdı bilmiyorum. Milletvekiline bu şekilde hakaret edilmesi asla kabul edilemez. Bu şerefli makama hakaret edildiği için benim kanıma dokundu" dedi.

Yeneroğlu kendisine destek veren AKP'li milletvekilleri olduğunu açıklamıştı. Özşavlı Yeneroğlu'nun bu açıklamasından bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında "Seçilmiş milletvekiline bu şekilde hakaret ettiğin zaman gereği yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Özşavlı "Orada ben olsaydım bu makamın şerefini korumak için o adamın parmaklarını kırardım, ya onlar orada beni toplanır döverdi, yahut biz birbirimizi orada öldürürdük" diye konuştu.

akp milletvekili halil özşavlı Mustafa Yeneroğlu deva partisi destek çıktı