AKP'li Mücahit Arslan, Ali Yeşildağ Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

TAKİP ET

AKP Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, Ali Yeşildağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medyada paylaştığı videolarda yolsuzluk iddialarında bulunan ve gündem haline gelen Ali Yeşildağ hakkında, AKP Ankara Milletvekili Mücahit Arslan suç duyurusunda bulundu.

8 Mayıs 2023 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Arslan'ın, Yeşildağ’ın Türk Ceza Kanunu’nun iftira ve tehdit suçlarından yargılanması talebinde bulunduğu öğrenildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre AKP Milletvekili Mücahit Arslan, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, “FETÖ’nün medya imamı”, kesinleşmiş 22 yıl hapis cezasıyla aranan ve Almanya’da ikamet eden Cevheri Güven aracılığıyla servis edilen Ali Yeşildağ videosundaki iddiaları, “tamamen hayal ürünü” olarak niteledi.

Yeşildağ’ın 2007'ye dair iddialarını, “çamur at izi kalsın” mantığıyla 2023 seçimleri öncesinde ortaya attığına işaret edilen suç duyurusunda, “Her aklına gelenin video çekip kamuoyunda bilinilirliği ve saygınlığı olan kurum ve kişilerin isimlerini canı istediği gibi kullanarak, onların kişilik haklarını ihlal etmesi ve bunu dünyanın her yerinden izlenip takip edilebilen paylaşım sitelerinde yayınlaması kabul edilebilir bir durum değildir” ifadeleri kullanıldı.

mücahit arslan akp ali yeşildağ Ankara Büyükşehir Belediyesi cumhuriyet başsavcılığı iddia yolsuzluk Rüşvet yolsuzluk soruşturması