AKP'li Mustafa Elitaş'tan En Düşük Emekli Maaşına Zam Yorumu: 5 Bin 500 TL'yken de Durum Aynıydı Niye Tepki Gösteriyorlar Bilmiyorum

TAKİP ET

AKP'li Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasına tepki gösterilmesine ilişkin yorum yaptı.

14 Mayıs seçimleri yaklaşıyorken AKP istibdadı en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL yaptı. Ancak AKP'nin diğer emeklilere zam yapmaması üzerien bu hamle diğer emeklilerin tepkisini çekti. 

Konuya ilişkin açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "En düşük emekli maaşı artınca diğer emeklilerin de maaşlarında artış yaşanacak mı? Bununla ilgili çalışma var mı?" sorusuna, "7 bin 500 liradan aşağıda emekli maaşı alanların maaşları doğrudan doğruya 7 bin 500 liraya çıkarılacak, 7 bin 500 lira üzerindeki maaşlar aynı şekilde kalacak." yanıtını verdi.

Bir muhabirin diğer emeklilerin, konuya eşitsizlik olduğu gerekçesiyle tepki gösterdiği ne ilişkin "Yeni bir düzenleme gelebilir mi?" sorusu üzerine Elitaş, "En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lirayken de aynı durum vardı. Buna niye tepki gösteriyorlar bilmiyorum. Seçime yaklaşılırken iktidarın vatandaş lehine yaptığı düzenlemeleri manipüle edebilmek için farklı şekilde değerlendirmeler olarak düşünüyorum." dedi.

mustafa elitaş akp en düşük emekli maaşına zam 7 bin 500 tl