AKP'li Nebati'den Akşener'in 'Nemo' Benzetmesine Cevap: Kayıp Balık Nemo'nun Bile Bir Aşkı Var

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'kayıp bakan Nemo' eleştirisine cevap verdi.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisine yönelik ‘kayıp bakan Nemo’ eleştirisine cevap verdi. Nebati, deprem bölgesinde çamurlu suda çektirdiği bir fotoğrafını paylaşarak Akşener’i gerçekleri çarpıtmakla suçladı.

Akşener, 30 Mart’ta yaptığı grup toplantısında Nebati’yi ekonomideki kötü gidişatın sorumlusu olarak göstermiş ve ‘Kayıp Balık Nemo’ filmine atıfta bulunarak ‘kayıp bakan Nemo’ demişti. Akşener, “Bir Nebati Bakan vardı ne oldu ona? O ışıltılı gözleri gören var mı? Ekonomi perişan, esnaf kan ağlıyorken, kayıp bakan Nemo’yu arıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Nebati ise 1 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamada Akşener’e sert tepki gösterdi. Nebati, “Sayın Meral Akşener, Bugün bir konuşmanızda, sayısız iftira ve çarpıtmalarınıza bir yenisini daha eklemişsiniz. Şahsımı hedef alarak bazı ithamlarda bulunmuşsunuz. Peşinen söyleyeyim, asıl sorun anaokulu seviyesindeki teşbihinizle ifade ettiğiniz gibi ‘Nemo’ olmakta değil. Asıl sorun, gerçekleri sürekli çarpıtarak bir çıkar elde etme arayışında olmanızdır” dedi.

Nebati, Akşener’i ikbal pazarlıkları yapmakla ve afet bölgesine göstermelik ziyaretler yapmakla itham etti. Nebati, “Bizler, ilk günden bu yana milletimizle yan yana, tek yürek halinde gece-gündüz sahada mücadele etmeye devam ediyoruz. Öyle sizler gibi afet bölgesine gidip steril ve göstermelik fotoğraflar çektirdikten sonra hemen konforlu genel merkezlerimize kaçarak koltuk kapmaca oynamıyoruz” diye konuştu.

Nebati Bakan şu ifadeleri kullandı:

“Kardeşlerimizin acısını paylaşmak ve devletin varlığını deprem bölgesinde hissettirmek için çabaladık, buna rabbimiz şahittir. Bakanlarımızın tamamı bölgede gece gündüz çalıştı, günlerce uykusuz kaldılar. Kardeş belediyelerimiz çalışmalarıyla kardeşlik hukukunun ne olduğunu ortaya koymak için canhıraş çalıştı. Bırakın birileri desin ki ‘bu adam sahada kaybolmuş’, birileri desin ki Nemo’yu arıyorum.

Ama bilsinler ki kayıp Nemo’nun bile bir aşkı var. Annesine kavuşmak için köpek balıklarıyla uğraşıp hedefine ulaştı. İşte biz de köpek balıklarıyla uğraşa uğraşa ama vatandaşlarımızın gözyaşlarına ortak olarak, kardeşlik hukukunu zedelenmeden, elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyarak, çok şükür hızlı bir sürede işlerimizi toparlıyoruz.”

Nebati, depremzede ve selzede vatandaşların yaralarını sarmak için çalıştıklarını belirtti. Nebati, “EYT’li vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutmak için çalışıyoruz. 3600 Ek Gösterge için çalışıyoruz. Emeklilerimizi bir nebze rahatlatabilmek için çalışıyoruz” dedi.

Nebati, Akşener’i gerçekleri eğip bükerek kendi eğrilerini düzeltebileceğini sanmakla suçladı. Nebati, “Sayın Akşener, çok net ifade edeyim: Gerçekleri eğip bükerek kendi eğrilerinizi düzeltebileceğinizi sanıyorsanız kesinlikle büyük bir yanılgı içindesiniz” ifadelerini kullandı.

Nebati, Akşener’i etiketlediği Twitter paylaşımında deprem bölgesinde dizine kadar

nureddin nebati kayıp balık nemo kayıp bakan nemo meral akşener