AKP'li Nebati: Verilerimiz Çok İyi Durumda, Rüzgârı Arkamıza Aldık

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeline ilişkin olarak AKP vekillerine yaptığı sunumda, "Şu anda verilerimiz çok iyi durumda, rüzgarı arkamıza aldık" diye konuştu.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, partisinin Milletvekillerine 2002 yılını değerlendirerek 2023 yılı hedeflerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Basın akapalı olarak gerçekleştirilen sunum, yaklaşık 3 saat sürdü. Sunumda Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Nebati, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Türkiye ve dünya ekonomilerine etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başlangıçta pek çok kesimin şüpheyle baktığı ve inanmadığı Türkiye Ekonomi Modelinin başarıyla uygulandığını iddia eden Nebati, makro ekonomik göstergelerin tamamına yakınında olumlu sonuçlar alındığını söyledi. Edinilen bilgilere göre, enflasyonla mücadelenin kararlıkla sürdüğünü ve enflasyondaki düşüşün önümüzdeki dönemde devam edeceğini ifade eden Nebati, kimsenin rehavete kapılmaması gerektiğini ifade etti.

Yatırımların sürdüğüne dikkat çeken AKP'li Nebati, 12 çeyrektir makine teçhizat yatırımlarının arttığını, organize sanayi bölgelerinde yatırımcının arsa istediğini söyledi. Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde kaynak sorununun olmadığını ve gerekli hazırlıkların geçtiğimiz mayıs ayından itibaren yapıldığını söyledi. 

Nebati TÜİK verilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Eleştirilerin haksız olduğunu söyleyen AKP'li Bakan "Kesinlikle TÜİK’ e baskı yapmıyoruz,  eleştiriler haksız. Dünyanın en şeffaf verileri bizim ülkemizde" diye konuştu.

nureddin nebati nebati sunum rüzgar tüik