AKP'li Orman Bakanı Yumaklı: Boşaltılan Köy Sayısı 11'e Çıktı

TAKİP ET

Çanakkale'deki yangın halen kontrol altına alınamadı.

Çanakkale Damyeri mevkiinde dün saat 11.39’da çıkan orman yangını devam ederken Eceabat ilçesinde bugün başlayan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi. Çanakkale'nin Merkez ilçesinde dün başlayan yangını kontrol altına alınabilmesi için müdahalenin gece boyunca devam edeceğini aktarıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yumaklı, yaptığı açıklamada boşaltılan 9 köye 2 köy daha eklendiğini bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

"Bugün nem, sıcaklık ve rüzgar itibariyle bugün daha iyi durumdayız" diyen Yumaklı, "8 uçak, 30 helikopter, 790'a yakın arazöz ve iş makinaları, 3 bin yüze yakın personel ve 4 gece görüş helikopteriyle mücadelemiz devam ediyor" diye konuştu. 

"Boşaltılan 9 köye 2 köy daha eklendi. Bu köyler için herhangi bir tehlike ya da tehdit söz konusu değil. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması... Dumandan etkilenen 7 vatandaşımız müşahede altında. Çanakkale Çanyolu hala ulaşıma kapalı. Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılmıştı. 22.00 itibariyle de sabaha kadar boğaz tek yönlü trafiğe açılmış oldu" diyen Yumaklı yangın için emek veren kamu personellerine, sivil toplum kuruluşlarına, şehir halkına, gönüllülerine teşekkür etti.

Yumaklı, gazetecilerin yönelttiği soru üzerine "Yangının sebebini henüz tespit edebilmiş değiliz ama yerleşim yeri yakınındaki arazide çıktı" diyerek yangının insan kaynaklı olduğunu tahmin ettiklerini vurguladı.

İbrahim Yumaklı Tarım ve Orman Bakanı Orman yangını Çanakkale