AKP'li Resul Tosun: Hastaneler Suriyelilere Bedava Değil, Bakanlık Ödüyor

TAKİP ET

AKP'li Resul Tosun'un sözleri Sinan Oğan'ı güldürdü.

Haber Global'de Saynur Tezel'e konuk olan Dr. Sinan Oğan, göçmenlere bedava tedavi imkanı sağlandığına ilişkin Tezel'e gönderdiği belgeyi hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"İfade ettiğimiz gibi, doğru da çıktı, size de gönderdim siz de incelediniz. Kamu Hastaneleri Birliğinin elinizdeki resmi belgesinde yer alan 7. maddesine göre Kamu Hastaneleri Birliği ve Sağlık Bakanlığı, 'Hastanelerden ücret talep edilmesin, onu biz ödeyeceğiz' diyor. Suriyelilerden para alınmıyor"

Bunun üzerine Resul Tosun, "Ödüyor yani, götürü usulü ödüyor. Ücretsiz değil" dedi. Tosun'un sözleri üzerine gülen Sinan Oğan, "Ücretsiz, efendim ücretsiz diyor burada" dedi.

Resul Tosun'un durumu anlayamaması üzerine Oğan, "Efendim Sağlık Bakanlığı ödüyor. Hastaneler bir döner sermaye yapısına da sahip oldukları için biliyorsunuz hastaneler ücret almak zorunda Sayın Tosun. Sağlık Bakanlığı diyor ki 'Ücret almayın, biz ödeyeceğiz' diyor. Yani 'Devlet ödeyecek' diyor" diye konuştu.

Tosun'un "Tamam aynı şeyi söylüyoruz. Yani bedava değil" demesi üzerine Oğan, "Nasıl değil, bedava işte" diyerek güldü. Ancak Resul Tosun "Bakanlık ödüyorum diyor, götürü usulü. Bedava değil" diye ısrar etti.
 

akpli resul tosun hastaneler suriyelilere bedava değl değil bakanlık ödüyor