AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Doktorlar Silahlandırılsın' Talebine Tepki Gösterdi

TAKİP ET

Hekimsen, sağlıkta şiddete karşı yayınladığı talepler içerisinde, doktorların silahlandırılmasını öneren bir maddeye yer verdi.

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekimsen), 'Sağlıkta Şiddet için Acil Önlem önerilerimiz' başlıklı bir dizi talepte bulundu.

Önerilerin 4'üncü maddesinde ise, 'doktorlar silahlandırılsın' denilerek, "Hekimlerden isteyenlere diğer birçok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması, ASM'lerde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik görevlisi istihdamının sağlanması" talebi yer aldı..

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda açıklamaya tepki göstererek şunları söyledi:

"Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?

Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar."

fahrettin koca hekimsen doktorlar silahlandırılsın ekrem karakaya ekrem karakaya cinayeti