AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Doktorların Sorunlarını Bıraktı Kılıçdaroğlu'nu Hedef Aldı

TAKİP ET

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet karşısında etkin bir çözüm üretemeyen ve hekimlere, hemşirelere, diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet karşısında tivit atmaktan fazlasını pek yapmayan AKP'li Sağlık Bakanı Koca, hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Bugün Konya Şehir Hastanesi'nde Doktor Ekrem Karakaya, bir hasta yakını tarafından silahla vurularak katledildi. Olay Türkiye'de büyük infial uyandırdı. Sağlık çalışanları yaşanan şiddet olaylarına karşı etkin bir önlem alınması için çağrıda bulundu. 

Yurt dışından Türkiye'ye hasta getirilmesiyle şov yapmayı pek seven AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise olayla ilgili sadece "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

 


"Erdoğan Gör Yarattığın İklimi"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise olaydan daha önce doktorlar için "giderlerse gitsinler" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutarak, "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline “giderlerse gitsinler” demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!" ifadeleriyle sert tepki gösterdi.


"Bizim Yüreğimiz Yanıyor"


Gün boyu olaya ilişkin başka açıklama yapmayan AKP'li Bakan Koca, Kılıçdaroğlu'nun tivitini alıntılayarak "Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?" şeklinde yanıt verdi.

AKP'li Bakan Koca'nın tivitine birçok kullanıcı tepki gösterdi.

 

sağlıkta şiddet sağlık bakanı fahrettin koca kemal kılıçdaroğlu doktor cinayeti ekrem karakaya konya milletvekili