AKP'li Şamil Tayyar: Bir Vekil Partisinden Ayrılıyorsa Vekilliği Bırakmalı

TAKİP ET

Şamil Tayyar, Mehmet Ali Çelebi'ye gönderme içeren bir açıklama yaptı.

CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ni kuran ve sonunda oradan da istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye geçeceği konuşuluyor. Çelebi, yaptığı paylaşımlarda altılı masaya karşı Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu açıklamış ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüde bulunmuştu.

Gazeteci İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş'ın Çelebi'nin AKP'ye geçeceğine ve pek çok partiyle görüşüp pazarlık yaptığına yönelik iddialarının ardından açıklama yapan Çelebi, 11 partiyle görüştüğünü ve bağımsız kalacağını açıkladı.

Mehmet Ali Çelebi: 11 Parti İle Görüştüm, Bağımsız Devam Edeceğim

Çelebi'ye ilişkin isim vermeden bir açıklama yapan AKP MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Şamil Tayyar şu ifadeleri kullandı:

"İsteyen istediği partiye geçebilir, nihai karar millete aittir. Lakin, bir vekil partisinden ayrılıyorsa vekilliği bırakmalıdır. Zira, oylar seçildiği partiye emanettir. Partiler ise gidene hain deyip geleni kutsallaştırırsa sivil siyaset zarar görür, güven azalır. Naçizane…"

akpli şamil tayyar bir vekil milletvekili partisinden ayrılıyorsa vekilliği milletvekilliğini bırakmalı mehmet ali çelebi