AKP'li Soylu'dan Krem Reklamına Tepki: O Reklamları Tamamen Kaldıracağız

TAKİP ET

AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen AKP seçim etkinliğinde konuştu. Soylu, Urbancare markasının 'Kız kıza çıkmamız kadar doğal' sloganıyla yayınladığı krem reklamlarına sert tepki gösterdi. Reklamların yasaklanması için girişimde bulunduğunu söyledi.

AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa’da düzenlenen AKP seçim etkinliğinde konuştu. Soylu, Urbancare markasının “Kız kıza çıkmamız kadar doğal” sloganıyla yayınladığı krem reklamlarına sert tepki gösterdi. Reklamların yasaklanması için girişimde bulunduğunu söyledi.

Reklamda LGBT’ye Gönderme Var

Urbancare isimli kozmetik markası, son dönemde “Kız kıza çıkmamız kadar doğal” başlıklı reklamlarla dikkat çekiyor. Reklamlarda iki kadının birlikte eğlendiği ve krem kullandığı görülüyor. Reklamın LGBT bireylere yönelik bir gönderme olduğu yorumları yapılıyor.

Soylu: “Tövbe Estağfurullah”

Süleyman Soylu, bu reklamları eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Yani Allah korusun ya. Şimdi belediye otobüs duraklarında bir reklam var gördünüz mü bilmiyorum. Ne diyorlar ona? Losyon mu diyorlar? Bir krem… Diyor ki; ‘O kadar doğaldır’ diyor. ‘Kız kıza yakın olmak kadar doğal’ diyor. Tövbe estağfurullah. Bakın Türkiye’yi getirecekleri ve getirmek istedikleri yer burasıdır.”

Reklamların Kaldırılacağını Açıkladı

Soylu, reklamların yasaklanması için Ticaret Bakanlığı ile görüştüğünü belirtti. Reklamların toplumun ahlakına ve yapısına aykırı olduğunu savundu. Soylu, şöyle devam etti:

“Ticaret Bakanımızla konuştuk. O reklamları tamamen kaldıracağız. Bu kadar basit. Böyle bir reklam biz kabul edemeyiz. İnsanımızın ahlakına, insanımızın yapısına yönelik bir reklamı elbette kabul edebilmek mümkün değildir.”

Soylu’nun bu sözleri salonda bulunan AKP’liler tarafından alkışlandı.

Urbancare’den Henüz Bir Açıklama Yok

Urbancare markası, Bakan Soylu’nun açıklamasından sonra henüz bir açıklama yapmadı. Markanın internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında reklamlar hala yer alıyor.

süleyman soylu urban LGBT reklam tövbe estağfurullah