AKP'li Soylu, 'Kılıçdaroğlu Gelecek' Diye Valiye Talimat Verip Bayrak İndirtti

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin en çok etkilediği şehirlerden biri olan Hatay'a gitmek için yola çıktı. Ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin mezarlıkta yaptığı hazırlıklar, son dakikada, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın talimatıyla engellenmeye çalışıldı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin en çok etkilediği şehirlerden biri olan Hatay'a gitmek için yola çıktı. Kılıçdaroğlu'nun programı, Narlıca Deprem Mezarlığı'nda yapılacak Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak.

Ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin mezarlıkta yaptığı hazırlıklar, son dakikada, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın talimatıyla engellenmeye çalışıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Doğan'ı arayarak belediyenin yaptığı düzenlemelere müdahale etme talimatı verdi.

Bu talimatın ardından Kılıçdaroğlu'nun ziyaret edeceği bölgedeki pankartlar dahil bütün bayraklar indirildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kararın ardından Vali Doğan'a, belediyenin Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parçası olduğunu, burada yapılan hizmetlerin devletin parası ile yapıldığını hatırlattı.

Kaynak: Gerçek Gündem

süleyman soylu kemal kılıçdaroğlu narlıca deprem mezarlığı bayrak