AKP'li Soylu Türk Milletinin Aklıyla Alay Ediyor: HÜDA PAR'ın Hizbullah'la İlişkisini Bulamamış

TAKİP ET

AKP'li Süleyman Soylu, TV100'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, Cumhur İttifakı'nı destekleyen Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR'ın terör örgütü Hizbullah'la bağlantısı olduğu iddialarını reddetti. Soylu, ayrıca Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevden alınması gerektiği yönündeki eleştirilere de karşı çıktı.

AKP'li Süleyman Soylu, TV100’de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, Cumhur İttifakı’nı destekleyen Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR’ın terör örgütü Hizbullah’la bağlantısı olduğu iddialarını reddetti.

“Bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim”

Soylu, HÜDA PAR’ın Hizbullah’la ilişkisi olduğu yönündeki iddialara şöyle cevap verdi:

“HÜDA PAR’ın Hizbullah da dahil benim dönemim içerisinde biz bunlarla ilgili bir tek adım görmedim. HÜDA PAR’ın bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim. Tespit etmedim, tespit edersem yaparım zaten. Bir siyasi partinin terör eylemini gördünüz mü? Ya bırakın Allah’ını severseniz böyle tartışmaları. PKK’ya meşruiyet sağlamak için birilerinin ortaya çıkardığı şeyler.”

Soylu, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’nı desteklemesinin de normal olduğunu söyledi. Soylu, “HÜDA PAR da bu ülkenin bir gerçeği. Bu ülkenin bir siyasi partisi. Bu ülkenin bir siyasi partisi de Cumhur İttifakı’nı destekliyor. Bu kadar basit” dedi.

“Kızılay kendine ait kamuya ait bazı özellikleri olan bir sivil toplum örgütü”

Soylu, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın deprem sonrasında çadır satmasıyla ilgili olarak da konuştu. Soylu, Kınık’ın görevden alınması gerektiği yönündeki eleştirilere katılmadığını belirtti. Soylu, şunları söyledi:

“Kızılay bizim en güçlü kurumumuz. Eksikler olmuştur. Ama dönüp burayı taşlamanın bir anlamı yok. Kurumun kendi içerisinde bir işleyişi vardır. Bırakalım kurum kendisi karar versin. Biz kurumun başkanını görevden alma yetkisine haiz değiliz. Böyle bir yetkim yok. Kimsenin de böyle bir yetkisi yok. Kızılay kendine ait kamuya ait bazı özellikleri olan bir sivil toplum örgütü. Ve bu sivil toplum örgütü kendi içerisindeki bu değerlendirmeleri yapar.”

Soylu, Kızılay’ın çadır ve konteyner fabrikalarının olduğunu ve ihalelere katılmasının normal olduğunu da sözlerine ekledi.

süleyman soylu Hizbullah hüdapar cumhur ittifakı kızılay