AKP'li Tevfik Göksu'nun Yönettiği Esenler Belediyesi Yılın 4. Ayında Bütçeyi Tüketti

TAKİP ET

AKP'li Tevfik Göksu'nun Başkanlığını yürüttüğü Esenler Belediyesi ek bütçe yaptı.

AKP'li Esenler Belediyesi 2022 yılı bütçesini 710 milyon 500 bin lira olarak belirlemişti. Ancak Belediye Meclisi nisan ayı oturumları sırasında Mali Hizmetler Müdürlüğünün ek bütçe teklifini gündeme aldı.

Sözcü'nün haberine göre Mali Hizmetler Müdürlüğünün "İlgi yazıda görülen ihtiyaç üzerine ekli listede gösterilen gelir karşılığında ödeneği yetmeyeceği anlaşılan gider kalemlerine ilgili kanun gereğince hazırlanan ek bütçenin görüşülerek karara bağlanması hususunu arz ederim" denilen 580 milyon liralık ek bütçe teklifi komisyonnlar tarafından uygun bulundu.

Karara karşı çıkan CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin "Bütçe bir öngörü işidir. 2022 bütçesinin üzerinden 4 ay geçtikten sonra bu büyüklükte bir ek bütçe getirmek hesapsızlıktır. Fen İşleri Müdürlüğü'nün 540 milyon, Mali İşler Müdürlüğü'nün 50 milyon olmak üzere toplam 590 milyon TL ek bütçe talebiniz var. Bu talep ettiğiniz ek bütçeyi nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz?" diye sordu.

"İBB'nin arsa satışlarına şiddetle karşı çıkan Göksu, kendi ilçesinin gayrimenkullerini acımasızca satıyor" diyen Şahin, "Belediyeye ait gayrimenkulleri bir bir satıp Esenler'in öz kaynaklarını tüketiyorsunuz. Yandaşlara peşkeş çekiyorsunuz. Halkın yararına olan ne bir tesis kazandırıyorsunuz ne de sosyal belediyecilik yapıyorsunuz. Sata sata nereye kadar?" ifadelerini kullandı.

akpli tevfik göksu yönettiği esenler belediyesi bütçe tüketti ek bütçe kemal şahin