AKP'li Turan'dan Seçim Açıklaması: Cumhurbaşkanının Kararı Resmi Gazete'de Yayınlandıktan 60 Gün Sonraki İlk Pazar

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı kararıyla erken seçime gitmeyi düşündüklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldıktan sonra bu karar Resmi Gazete'de yayımlanacaktır. O yayınladıktan sonra da 60 gün sonraki ilk pazar günü seçim var demektir' dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuk olduğu bir televizyon programında seçim hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Turan, Cumhurbaşkanı kararıyla erken seçime gitmeyi düşündüklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldıktan sonra bu karar Resmi Gazetede yayımlanacaktır. O yayınladıktan sonra da 60 gün sonraki ilk pazar günü seçim var demektir” dedi.

AKP'li Bülent Turan'ın verdiği demeçlerden öne çıkan kısımlar şöyle:

"Biz 5 yıldan 5 yıla seçim olsun dedik; ama muhalefet ‘Beş senedir her yıl erken seçim olacak’ dedi, ama gördüler ki, 18 Haziran’a birkaç ay kaldı.

Bu tarihten sonra hangi ayda olursa olsun adını koymak lazım. Bundan sonra yapılacak hiçbir seçim erken seçim değildir, normal seçimdir. Seçim dönemi artık başlamıştır. Biz hala 18 Haziran’ı istiyoruz. Ancak ‘altılı masa’nın sözcüleri ‘ 6 Nisan’dan önce yapılacak seçimlere açığız, sonrası için bize gelmeyin’ dediler.

'Bize gelmeyin’ demek, ‘Meclisten seçim kararını çıkartmayacağız’ demektir, biz de diyoruz ki ‘Bakalım uygun olan tarih hangisiyse, hac mevsimi var, okulların kapanması var, Ramazan ve Kurban bayramları var, hangi tarih uygunsa Cumhurbaşkanımız Anayasanın kendisine verdiği yetkiyle kararı verir. Biz de seçim takvimini başlatalım ’ diyoruz.

Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldıktan sonra bu karar Resmi Gazetede yayımlanacaktır. O yayınladıktan sonra da 60 gün sonraki ilk pazar günü seçim var demektir."

bülent turan erken seçim cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan altılı masa