AKP'li Ürgüp Belediyesi Birinci Derece Sit Alanında İş Yeri İnşa Ediyor

TAKİP ET

Ürgüp Belediyesi birinci derece sit alanında mağara evlerinin hemen yanında iş yeri inşa ediyor.

Söz konusu proje Kültür ve Turizm Bakanlığı Kapadokya Alan Başkanlığının onayını aldıysa da gelen tepkilerin ardından projenin durdurulmasına karar verilmişti. 

Yıllar önce bölgenin "riskli bölge" ilan edildiğini ancak bu inşaat için bölgenin bu statüsünün değiştirildiğini belirten CHP Ürgüp İlçe Başkanı Fulya Gülşen Altınsoy, "Burada yapılacak olan iş yerleri kimlere söz verildi? Turizmin göz bebeği emsalsiz Kapadokya bu tip geri dönüşü olmayan projelerle anılmayı hak etmiyor. Belediye, inşaata hırsla devam ediyor, halkın tepkisine sağır. Bu zihniyeti kınıyoruz" dedi.

İnşaatın benzer projeler için kötü emsal oluşturabileceğini belirten Altınsoy, "Peribacalarına yakın olduğu gerekçesiyle birkaç yıl önce yıktırılan bağ evi ve otel sahipleri, belediyenin iş hanı projesine neden sessiz kalındığını sorguluyorlar" diye konuştu.

Projeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyarak inşaatın acilen durdurulması çağrısı yapan CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ise "Temenni Mahallesi'nde yapılacak olan iş merkezi, bölge turizmine, kültürüne ve maneviyatına vurulan, geri dönüşü olmayan bir darbedir" ifadelerini kullandı.

akpli ürgüp belediyesi peribacaları birinci derece sit alanı iş yeri inşa ediyor chp fulya gülşen altınsoy faruk sarıaslan