AKP'li Üye Kürsüde Gözyaşlarına Boğuldu: Meclis Sessizliğe Gömüldü

TAKİP ET

Bolu Belediye Meclisi'nde konuşan AKP'li Üye Bülent Oturak gözyaşlarına hakim olamadı.

Bolu Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci oturumunda belediyenin 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Görüşemeler sırasında konuşan AKP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Oturak, 

Gerçek Gündem'in aktardığına göre Oturak, bütçede İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne 150 bin lira ayrılmasını eleştirerek bütçeden belediye şirketlerine para aktarıldığını söyledi. Bu şirketlere aktarılan paraların asla yetmeyeceğini belirten Oturak, "Eğer ki kurulan şirketlere para aktaracaksak, bu 2 milyar 500 milyon da yetmez. Çünkü aktarmış olduğunuz paraların hiçbir geri dönüşümü yok. Yani dipsiz bir kuyu gibi şirketlere paraları aktarıyoruz. Projeleri yapacaksanız ve şirketlere para aktarmaya devam edecekseniz bu para yetmez" diye konuştu.

CHP'li Üyeden Sert Eleştiriler: "Bir İnsan Sözünün Arkasında Durur"

Bunun ardından kürsüye gelen CHP'li Üye Naci Parlak, AKP'li Oturak'a sert sözlerle yüklendi. 15 gün süren bütçe komisyonu toplantılarında tüm üyelerin müdürlüklerin sunduğu raporları incelediğini belirten Parlak, "Bülent Bey herhalde bunu inkâr edemez? Büyük bir uyum içerisinde çalıştığımızı zannediyordum. Çalışmamışız demek ki? Bu konuda iyi niyetli değilsiniz. Samimi değilsiniz, bir insan sözünün arkasında durur… Siz, kusura bakmayın içten pazarlıkçısınız. Ben o kadar umutluydum ki… Bülent Bey ılımlı, arkadaşlarımız ılımlı ama bir bakıyorum ‘Evet’ dediğine şerh koymuş" ifadelerini kullandı.

AKP'li Üye Gözyaşlarına Boğuldu

Bunun ardından kürsüye gelen Oturak, "Maalesef maruz kaldığımız durum, bizi çok üzdü. Bugün beni annem, eşim izledi. Yani kimse buradan, kimseye hakaret etmesin. Kimsenin ailesini zor durumda bırakmasın" dedi. Oturak'ın konuşması sırasında gözyaşlarına boğulmasıyla Meclis sessizliğe gömüldü. Başkan Tanju Özcan üyeleri üsluplarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

akp akpli bolu belediye meclisi bülent oturak Tanju Özcan ağladı