AKP'li Varank Depremzedeleri Bırakıp "Yerli Battaniye" Güzellemesi Yaptı

TAKİP ET

AKP'li Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın deprem yardımları hakkındaki açıklamasında 'yerli battaniye' ve üretim vurgusu dikkat çekti.

6 Şubat'ta sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde etkili olan depremler sonucunda 6 binden fazla bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti.

Deprem bölgesindeki gelişmelere dair AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan AKP'li Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın "yerli battaniye" vurgusu dikkatlerden kaçmadı. Halen binlerce vatandaşı enkaz altında olan bir ülkenin bakanın böyle bir açıklama yapması, vatadandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 

AKP'li Varank'ın ifadeleri şu şekilde:

"Uşak’taki sanayicilerimiz, 1 milyona yakın battaniyeyi şu anda bu bölgeye gönderiyorlar. Bir kısmı ulaştı, bir kısmı şu anda yolda. Bu aslında Türkiye’nin üreten bir ülke olduğunun da göstergesi.

Elbette ciğerimiz yanıyor, kayıplarımız bizi çok üzüyor. Ama üretim tarafında Türkiye’yi üreterek büyüyen bir ülke olma yolunda desteklemeye hükümet olarak devam edeceğiz."

 

Mustafa Varank Deprem AFAD Battaniye