AKP'li Varank'tan Kızılay Başkanı'na İstifa Çağrısı: Görevde Kalması Beni Rahatsız Ediyor

TAKİP ET

AKP'li Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kızılay'ın depremzedelere çadır ve konserve satmasının ardından eleştirilerin odağı olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevde kalmasının kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

AKP'li Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kızılay’ın depremzedelere çadır ve konserve satmasının ardından eleştirilerin odağı olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın görevde kalmasının kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

“Kendisi karar vermesi lazım”

TV100’de Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlayan Varank, Kınık’ın bu süreçleri doğru yönetemediğini ve çok yıprandığını belirtti. Varank, “Kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Çünkü kendisi çok yıprandı. Bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar” dedi.

Varank, Kınık’ın görevden alınmasının mümkün olmadığını, istifa etmesi gerektiğini ifade etti. Varank, “Biliyorsunuz Kızılay bir dernek statüsünde. Derneklerin bir genel kurulu var. Derneklerle ilgili nasıl işlemler uygulanacağı da zaten mevzuatta belli. Dolayısıyla Kızılay Başkanı şu anda görevine devam ediyor. Eğer oradan ayrılması gerekiyorsa bunun kararını kendisi vermesi lazım. İstifa edecekse istifa etmesi lazım” diye konuştu.

“İlmi siyaset bilmediği ortaya çıktı”

Varank, Kınık’ın siyaset bilmediğini de sözlerine ekledi. Varank, “Kamuoyunda şöyle bir algı var ‘Niye görevden alınmıyor?’ Bu resmi bir makam değil yani sizin atayıp aldığınız bir makam değil. Bir spor kulübü dernek statüsünde ise bu da bir dernek statüsünde. Bunun başkanıyla ilgili kararı genel kurulları verir. Orada da genel kurullarının o inisiyatifi alması gerekir. Ben bu süreci yönetmesinden rahatsızım. En başta ilmi siyaset bilmediği ortaya çıkmış oldu” dedi.

mustafa varank kerem kınık kızılay istifa