AKP'li Vekil, Cübbeli Ahmet'i Diyanet'e Şikayet Etti

TAKİP ET

AKP İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, kamuoyunca "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye tepki gösterdi

AKP İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Saadet Partili Abdülkadir Karaduman'la tartışmasında "Siyonist’le çarpışmayıp sâdece Müslümanlarla savaşan ve onların vatanlarını işgal eden İran’la dost olmasının Ehl-i Sünnet’e ve devletimize ne büyük hainlik anlamına geldiğini idrak etmiştir" diyen Ahmet Mahmut Ünlü'ye tepki gösterdi.

Twitter'dan açıklama yapan AKP'li Ayrım, Cübbeli Ahmet'i "Milli birlik ve beraberliğimize zarar verecek ifadeler kullandığı" gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’na şikâyet etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a seslenen AKP'li Şamil Ayrım, "Bu talihsiz açıklamalardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığınızın hassasiyeti göstereceğinden şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı. 


"Şii/Caferileri Hedef Aldı"


AKP'li Ayrım'ın Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı: 

“Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Şii/Caferileri hedef alarak milli birlik ve beraberliğimize zarar verecek açıklamalarda bulunmuştur.

Benim de mensubu bulunduğum camiamızı derinden üzmüştür.

Her zaman devletinin, vatanının, bayrağının yanında yer alan camiamıza karşı atılan bu iftiralar ülkemizin milli birliğine de bir tehdittir.

Şahsın iddia ettiği durumlar var ise Türkiye bir hukuk devleti olup yasal mercilere müracaat etmesi gerekmektedir.

Kaldı ki bu şahıs Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza asılsız ithamlarda bulunmaktadır. Bu durum hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bu zihniyet Azerbaycan ve Türkiye’nin müttefiklik seviyesindeki ilişkilerinden rahatsızlık duyan bir zihniyettir.

Bu talihsiz açıklamadan dolayı Diyanet İşleri Bakanlığımızın gerekli hassasiyeti göstereceğinden şüphemiz yoktur. “

 

Son günlerde Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet “olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü ‘nün Milli birlik ve beraberliğimize zarar verecek açıklamalarını şiddetle kınıyorum .Konu ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanımız @DIBAliErbas ‘a hassasiyetimizi belirtir yazıyı gönderdim. pic.twitter.com/48yU05I3dq

— ŞAMİL AYRIM

cübbeli ahmet şamil ayrım diyanet diyanet işleri başkanlığı akp şikayet iran şiiler caferiler azerbaycan