AKP'li Vekil: Erbakan Hayatta Olsaydı Erdoğan'ı Alkışlardı

TAKİP ET

AKP'li Milletvekili Yavuz Subaşı, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın yaşasaydı Erdoğan'ı alkışlayacağını iddia etti.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Necmettin Erbakan bugün hayatta olsa CHP ile birlikte olur muydu?" şeklindeki bir soruya verdiği cevaba yönelik sert eleştiride bulundu. Karamollaoğlu söz konusu soruya "Hiç tereddüt etmem. Kesinlikle olurdu" cevabını vermişti. 

Necmettin Erbakan'ın siyasi hedeflerinin tamamını AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiğini savunan Yavuz Subaşı, "Merhum Erbakan hayatta olsaydı okullara Kur'an-ı Kerim dersi koyan, peygamberimizin hayatını ders olarak okutan Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışlardı. Temel Bey herhalde unutmamıştır; merhum Erbakan'ı ilerlemiş yaşında hapse girmekten kurtaran, CHP'nin karşı çıkmasına rağmen yasal değişikliği yapan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Merhum Erbakan'ın rüyası Ayasofya'yı ibadete açan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ayasofya'nın ibadete açılmasının iptali için mücadele eden CHP değil miydi?" diye sordu.

Erbakan Sağlığında Ne Demişti?

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan 2007 yılında "Kime oy veriyorsun arkadaş bu rantiyecilere mi, bu faizcilere mi, bunlar tabi seni mahvederler. Şimdi de gelip ağlıyorsun, aç kaldım, ayçiçeği ektirmiyor, tütün ektirmiyor, pancar ektirmiyor. AKP’ye oy vermek demek İsrail’e oy vermek demek, Amerika’ya oy vermek demek, IMF’ye oy vermek demek. Elbette arkasından aç kalacaktın, ne bekliyordun, sen yaptın bu işi sen kendin" açıklamasını yapmıştı.

"AKP'yi Kuran, Kurduran Siyonizmdir"

"Sen şimdi narkozlandın işbirlikçi basının etkisiyle, sana her şeyi yutturmaya kalkıyorlar. Hala efendim ne yapalım, başka alternatif yok. Galiba ona oy vereceğiz diyerek cehenneme bilet almaya hazırlanıyorsun. Milli hiçbir şeyin kalmadı, ciğerin gitti, kalbin gitti, miden gitti, bütün organların söküldü alındı. Dağın toprağın limanın hiçbir şeyin kalmadı" diyen Erbakan, "AKP'yi teşkil eden, kuran, kurduran kendi planları için bütün bu senaryoları tanzim eden Siyonizmdir" ifadelerini kullanmıştı.

akp ceset vekil milletvekili erbakan hayatta olsaydı erdoğan alkışlardı yavuz subaşı recep tayyip erdoğan Necmettin Erbakan Temel Karamollaoğlu