AKP'li Vekil: HDP Legal Bir Parti, Anayasa Değişikliği İçin Desteğine İhtiyacımız Var

TAKİP ET

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, HDP ile yapılan görüşmeyi savundu: "HDP'ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Meclis'te grubu bulunan legal bir parti. Ve Anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği başörtüsü meselesine ilişkin tartışmalar sürüyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na cevaben teklif ettiği anayasa değişikliği için AKP heyeti, parlamentodaki partileri ziyaret etmiş ve HDP'ye yapılan ziyaret eleştirilere konu olmuştu.

Eleştiriler parti içinden de destek bulmuş ve AKP'li Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner tepki göstermişti.

Mehmet Metiner ve Şamil Tayyar'dan HDP Ziyareti Yorumu

"HDP'nin Desteğine İhtiyacımız Var"

Şanlıurfa'da bir yerel kanalda bu eleştirilere cevap veren AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri HDP'yi "Kanunlara göre kurulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında faaliyet yapıyor" diye savundu.

HDP'ye yapılan ziyareti savunan Cevheri, "Onların desteğine ihtiyacımız var. Onlar da başörtüsüne destek vereceklerini deklare ettiler" ifadelerini kullandı.

Partilerin birbirleriyle sürekli görüştüklerini ve bunun normal bir şey olduğunu iddia eden Cevheri, "Bu sürekli partiler arasında yapılan bir şeydir. Yani ilk defa yapılan bir şey değildir. Partimizin yaptığı doğrudur. Bu ülkede eğer bir sosyal barış sağlanması gerekiyorsa, bir huzur getirilmesi gerekiyorsa niçin diyalog olmasın? İyi ilişki her zaman güzeldir devam ettirilmeli" diye konuştu.

AKP'nin HDP İddiaları 

AKP'li yetkililer uzun zamandır CHP'li yetkililerin HDP ile ilgili tavırları nedeniyle muhalefet partilerini "HDP ile yan yana gelmekle" suçluyordu.

Öyle ki CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne geçen ve oradan da istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bir süre önce bu iddialarla AKP'ye katıldı.

Çelebi'nin Cevheri'nin sözlerinin ardından nasıl bir tutum alacağı merak konusu.

akp akpli vekil milletvekili hdp legal bir parti anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var cevheri mehmet ali cevheri