AKP'li Vekil: Memur Maaşları Bütçeye Yük

TAKİP ET

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir memur maaşlarının bütçeye yük olduğunu söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sağlık çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen kanun teklifi kabul edildi. 

Muhalefet milletvekillerinin komisyonda itiraz ettiği kanun teklifinde yer alan düzenlemeye göre sağlık kuruluşlarında ek ödemelerle ilgili bir inceleme heyeti oluşturularak çalışanların ek ödemeden hangi oranda yararlanacağını belirleyecek.

Hangi çalışanın ek ödemeden yararlanacağının kim tarafından nasıl belirleneceğinin muamma olduğunu belirterek itiraz eden Mehmet Bekaroğlu, "Bu yetkinin istismar edilmeyeceğinin garantisi ne? Biz biliyoruz ki geçmişte ve bugün hâlâ değişik sebeplerden dolayı işte ‘gözün üstünde kaşın var’ diye, disiplin cezası veriliyor. Bu hukuka aykırı" diye konuştu.

"Memur Maaşlarının da Yükü Var"

İYİ Partili Durmuş Yılmaz ve HDP'li Necdet İpekyüz'ün de itiraz ettiği kanun teklifi kabul edilirken AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, şehir hastanelerini inşa eden firmaların ödemelerinin bütçeye yükü nedeniyle sağlık çalışanlarına yeterli yardım yapılmamasına neden olduğunu belirten muhalif vekillere "Memur maaşlarının da yükü var" diye yanıt verdi.

"Şehir hastanelerinin tabii ki mutlaka bütçeye bir yükü var, her şeyin bütçeye bir yükü var" diyen Aydemir, "Memur maaşlarının var yani aklınıza ne geliyorsa devletin ödediği her şeyin bütçeye bir yükü var ama bu, yük getiriyor demek, devletin diğer işlemleri, diğer işleri yapmayacağı anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

akpli vekil milletvekili memur maaşlları bütçeye yük uğur aydemir