AKP'li Vekil Nebati'den Dert Yandı: Ekonomi Yönetimi Sorumluluklarını Anlamadı

TAKİP ET

AKP'li bir milletvekili, parti içinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den rahatsızlık olduğunu söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fantastik ekonomi teorileri, Türkiye'yi önce büyük bir kur kriziyle, bunun ardından derin bir enflasyonla karşı karşıya bıraktı.

Enflasyonun yüzde 80'e dayanmasıyla birlikte AKP ve MHP'nin oyları anketlerde yüzde 40'ın altına indi. 

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında

AKP İçinde Ekonomi Rahatsızlığı

Vatandaşlar arasında ekonomi nedeniyle iktidara yönelen tepki yükselirken iktidar partisi içinde de ekonomi yönetimine karşı bir rahatsızlık oluşmaya başladı.

Diken'e konuşan AKP'li bir milletvekili, fiyat artışlarının vatandaşa "baş edilemez bir hayat pahalılığı" olarak yansıdığını söyledi. Geçim zorluğu yaşayan vatandaşların doğal olarak faturayı iktidara kestiğini ve kararsız seçmen grubuna geçtiklerini belirten AKP'li milletvekili, Erdoğan'ın "çözüm için çalıştığını" ancak parti içinde Nebati'den rahatsızlık olduğunu ima ediyor.

"Ekonomi Yönetimi Cumhurbaşkanımız Kadar Çaba Gösteremiyor"

Söz konusu vekil, "Cumhurbaşkanımız enflasyonla mücadele için ekonomi yönetimine sınırsız bir alan açtı. Atılan adımlar soncunda oylarımızdaki gerileme durdu, hatta geri dönüşler başladı. Ekonomi yönetiminin elinde Maliye’nin yetkisi, Hazine’nin gücü ve kanun yapıcılık etkisi var. Fakat ekonomi yönetimimiz bu konuda cumhurbaşkanımız kadar çaba gösteremiyor. Açıkçası bu durum partimiz içinde de dikkatlerden kaçmıyor" diye konuştu.

"Erdoğan Sorumluluğu Yıkmak İstiyor"

Bir başka AKP'li vekil ise oy kopuşlarının tersine döndüğünü ancak 2018'in gerisinde olduklarını belirterek ekonomi yönetimini "sorumluluklarını anlamamakla" suçladı. 

Bu tartışmaları değerlendiren CHP'li üst düzey bir isim ise "Erdoğan seçimi kaybedeceğini anladı ve sorumluluğu ekonomi yönetimine yıkmak istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

akpli vekil milletvekili nureddin nebati dert yandı ekonomik ekonomi yönetimi sorumluluklarını anlamadı diken