AKP'li Vekil Yolsuzluktan Tutuklanan Kardeşini Savundu: 'İslam Hukukunda Ganimet Müessesesi Vardır'

TAKİP ET

TMO'da yolsuzluk yaptığı iddialarının ardından tutuklanan Abdurrahman Bağlı'nın kardeşi olan eski AKP Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı, kardeşini "İslam hukukunda ganimet müessesesi vardır" diye savundu.

TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı'nın da aralarında bulunduğu 10'dan fazla şüpheli 7 Nisan 2021'de gözaltına alınmış, Bağlı dahil 4 kişi Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "rüşvet almak ve vermek", "ihaleye fesat karıştırmak", "kamuyu zarara uğratmak" suçlarını işledikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Delil olarak ihbarlar ve şüphelilerin telefon konuşmalarının gösterildiği savcılığın iddianamesinde Bağlı, 7 ihaleye fesat karıştırma suçlanıyor.

Abdurrahman Bağlı'nın tutuklanmasına ilişkin haberlerde Bağlı'nın kardeşi eski AKP'li milletvekili Mazhar Bağlı'nın da adının anılmasına AKP'li vekil Bağlı tepki gösterdi.

"İslam Hukukunda Ganimet Müessesesi Vardır"

Geçtiğimiz yıl yapılan bir habere sosyal medya hesabından tepki gösteren AKP'li Mazhar Bağlı, kendisini "Kardeşim ile ilgili bir olay benimle ilişkilendirme çabanızı lanetliyorum. Ayrıca İslam hukukunda ganimet müessesi vardır ve Suriye savaş ganimeti helaldir" ifadeleriyle savundu.

akp akpli vekil milletvekili mazhar bağlı abdurrahman bağlı islam hukukunda ganimet müessesesi vardır savaş şanlıurfa tmo