AKP'li Vekilden İlginç İddia: Bu Ülkede 24 Yıl Boyunca Allah Demek Yasaklandı

TAKİP ET

AKP'li vekiller Atatürk dönemini kötülemek için fantastik iddialar ortaya atmakta her seferinde kendilerini aşıyorlar. AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Türkiye'de 24 yıl boyunca Kuran okumanın ve Allah demenin yasak olduğu bir dönem olduğunu iddia etti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, "Müslüman bir ülkede 4-6 yaş arasındaki çocuklara Kur’an öğretmeyi, ortaçağ zihniyeti olarak gören CHP, ne kadar maske takarsa taksın, fabrika ayarlarını değiştirmediği sürece böyle fecaatler işlemeye devam edecektir. Boşuna takiye yapıp millete değiştik imajı vermeyin. Sizin siyasi emellerinize ulaşınca aziz milletimizi bir akrep gibi sırtından sokacağınızı herkes bilmektedir" dedi.


"24 Yıl Boyunca Allah Demek Yasaklandı"


Kavuncu daha sonra "Sizin yüzünüzden bu ülkede 24 yıl boyunca Kur’an okumak, Allah demek yasaklandı. Bu ülkede sizin iktidarınızda 1930-1950 yılları arasında 20 yıl boyunca imam, din görevlisi yetiştirilmedi. 18 yıl boyunca İslam’ın şiarı Ezan-ı Muhammedi’nin okunması yasaklandı, ezan okuyanlar ya hapse atıldı ya da ağır para cezalarına çarptırıldı. 1944 yılında çıkardığınız bir kanunla en küçük, en basit namaz hocası kitapçığının bile basımını, okunması yasaklandınız. Sizin iktidarınızda 1938-1950 yılları arasında ecdat yadigarı 971 vakıf eseri, 3337 cami, mescit satıldı, tarumar edildi" iddialarını ortaya attı.


"Müslümanların Ortaçağı Yoktur ve Hiçbir Zaman da Olmamıştır"


Kavuncu, ortaçağın batıya özgü bir olgu olduğunu söyleyerek, "Müslümanların ortaçağı yoktur ve hiçbir zaman da olmamıştır. Sizin kıble olarak gördüğünüz Batı’nın ortaçağı o dönemde özgür düşünceyi, bilimi yasaklayarak, kilise dogmatizmine karşı çıkanları engizisyon mahkemelerinde yargılayıp ateşlerde yakarken, İslam dünyası, bilimin aydınlığını temsil ediyordu. İbni Sina’yı, Farabi’yi, Biruni’yi ve daha onlarcasını hiç duydunuz mu? Hangi çağda yaşadılar hiç merak ettiniz mi?" dedi.
 

erol kavuncu allah demek yasak ezan türkçe ezan ortaçağ müslümanlar