AKP'li Veysel Eroğlu: Dünyada Kriz Var, Türkiye'de Yok

TAKİP ET

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, "Dünyada kriz var ama Türkiye'de kriz yok. Bu açık" açıklamasını yaptı.

"Gizemli Şehir Afyonkarahisar Yatırım Kongresi"nde konuşan eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, "Türkiye'de çok güçlü bir ekonomi var. Nitelikli ve uygun maliyetli iş gücüne sahip. Uluslararası yatırımcılara özel fırsatlar sunuluyor. Son dönemde yatırım ortamını iyileştirmek için muhteşem çalışmalar yapıldı. Yani Türkiye yatırım için dünyanın en cazip ülkesi ve dünyanın merkezinde bulunuyor. Dünyada 11'inci ekonomiye sahibiz. Bu gerçekten gururumuz. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımızın hedefi 2023 yılında Türkiye'nin dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasında yer alacak" ifadelerini kullandı.

"Dünyada Kriz Var Ama Türkiye'de Kriz Yok"

2021 yılında Türkiye'nin G-20 ülkeleri arasında büyüme açısından lider olduğunu ileri süren Veysel Eroğlu, "Dünyada kriz var ama Türkiye'de kriz yok. Bu açık. AK Parti'nin kurulduğu 2002 yılı Türkiye'de bir dönüm noktası. Türkiye pozitif olarak büyümüştür, büyümeye de devam ediyor" diye konuştu.

"Biz bütçe dengesine çok önem veriyoruz. Özellikle bütçe açığı açısından bütün ülkelere baktığınızda ABD, Birleşik Krallık, Hindistan vs. ülkelere baktığını zaman Türkiye, genel bütçe dengesi olarak gayri safi oranda bütçe açığı en az olan ülke" diyen Eroğlu, "Bu da ekonomik açıdan ayağımızın yere sağlam bastığının açık göstergesi. Ayrıca ihracatta rekor kırmaya devam ediyoruz. Şu an 231 milyar dolarlık bir ihracatımız var. 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığımız ülkelerin sayısı ise 48'e yükseldi” ifadelerine yer verdi.

akpli orman ve su işleri bakanı veysel eroğlu dünyada kriz var türkiyede yok