AKP'li Yöneticiden Seçim Anketi Açıklaması: 'Geçimsizlik Var, Boşanma Yok'

TAKİP ET

Yüzde 80'e varan enflasyon ve derin bir hayat pahalılığı ile karşı karşıya kalan Türkiye'de anketlere bakılırsa AKP'nin oyları ciddi bir düşüş içerisinde. Fakat AKP yöneticileri seçmenle partileri arasında "geçimsizlik" olsa da "boşanma" olmadığı görüşünde.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a konuşan AKP kurmayları, "Evet evde geçimsizlik, huzursuzluk
var ama bu, boşanacakları anlamına gelmiyor" dedi.

Lütfü Elvan'ın istifasının ardından Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasıyla patlayan kur krizi, beraberinde yüzde 80'e ulaşan bir enflasyonu getirdi. Kur korumalı mevduat sistemiyle döviz kurlarında yaşanan artış kısa süreli olarak yavaşlatıldıysa da Türkiye yeniden 20 Aralık 2021'deki kur seviyesine geri döndü ve enflasyon artışı sürüyor. Ekonomideki kötüye gidiş beraberinde iktidardaki Cumhur İttifakı oylarında ciddi bir erimeyi getirdi. Anket ortalamalarına bakıldığında Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 40'ın altında ve muhalefet partilerinin oy oranları da yükseliyor.

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında

AKP'nin Anketleri Farklı

Ancak AKP kurmaylarının aktardığına göre, partinin yaptırdığı anketlerin sonuçları bunlardan farklı. AKP'nin anketlerine göre Aralık ayında yaşanan kur krizi nedeniyle yılbaşında partinin oyları yüzde 34'lere, Erdoğan'ın oyları ise yüzde 46'lara kadar geriledi. Fakat Erdoğan'ın oyları şu anda yüzde 49-51, AKP'nin oyları ise yüzde 38'lerde görünüyor. AKP yöneticileri, son 3 aydır bu oranda bir gerileme olmadığını ifade ediyor.

"Geçimsizlik Var Ama Bu Boşanacakları Anlamına Gelmiyor"

AKP'li bir yönetici, seçmende rahatsızlık olsa da partiden kopmadığını belirterek bu durumu aile içi bir kavgaya benzetti ve "Her evde karı koca arasında geçim sıkıntısı varsa kavga olur. Evet evde bir geçimsizlik, huzursuzluk var, ama bu boşanacakları anlamına gelmiyor" dedi. Sahada ekonomiden kaynaklı bir huzursuzluk olduğunu belirten AKP'li yönetici, "Küresel kriz kaynaklı bir sorun var. Son 3 aydır niye toparlanma var peki? Çünkü asgari ücret emekli aylıklarında iyileştirme oldu" diye konuştu. Ayrıca AKP'nin anketlerine göre CHP oyları yüzde 23-24 bandında seyrediyor ve İYİ Parti yüzde 12'nin üzerine hiç çıkmadı.

akpli yöneticiden kurmay seçim anketi açıklaması geçimsizlik var boşanma yok mustafa şen enflasyon hayat pahalılığı yüzde 80