AKP'li Yöneticiden Vatandaşa Enflasyondan Korunma Önerisi: 'Ben Her Sene Karpuz Ekiyorum Mesela'

TAKİP ET

Türk milleti ekonomik buhranı yaşıyor, AKP'liler ise çözüm yerine tavsiye vermeyi sürdürüyor.

AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer'in Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım tepkilere neden oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek adamlık yetkileriyle donandığı 24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından kontrol altına aldığı Merkez Bankası ile hayata geçirdiği "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" teorisi ile Türk lirası tarihinin en değersiz seviyesine indi.

Türk lirasında yaşanan erime ile enflasyon yüzde 156,86'ya ve Türkiye'nin kredi risk primi 700'lü rakamların üzerine çıktı.

Alım gücü süratle eriyen Türk vatandaşları derin ekonomik buhran nedeniyle zor günler geçiriyor. Pahalılık nedeniyle işletmeler yaygın biçimde dilim karpuz, boş tost, boş baklava, boş dürüm, yarım simit satılmaya başlandı. Fakat ekonomik buhrana çözüm üretmekle vazifeli AKP'li yöneticiler vatandaşların derdine derman olmak yerine üst perdeden konuşmaya, "akıl" vermeye devam ediyor.

Son olarak AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer'in Twitter hesabından verdiği sözde bir "tavsiye" tepkileri beraberinde getirdi.

60 yaşında olduğunu ve ilk kez karpuzun dilimle satıldığını gördüğünü belirterek tepki gösteren bir vatandaşa cevap veren Yılmazer, "Batıya özeniyordunuz karpuzu eken yerliden değil gidip marketlerden alırsanız bu olur. Ben her sene karpuz ekiyorum mesela" ifadelerini kullandı.
 

akpli ak parti ankara il başkan yardımcısı il başkanlığı mehmet yılmazer Batıya özeniyordunuz karpuzu yerliden marketlerden Ben karpuz mesela